كوفته نخودچي يكي از غذاهاي سنتي ايراني است.

كوفته نخودچي نوعي كوفته ساده و خوشمزه است كه به آساني تهيه ميشود. اين كوفته در قديم زياد پخته ميشده و به آن “آق بالا” ميگفتند. كوفته نخودچي بسيار سبك و گزينه مناسبي براي شام است.
مواد لازم تهيه كوفته نخودچي :
گوشت چرخ كرده: نيم كيلوگرم
آرد نخودچي: ۳۰۰ گرم
پياز: ۳ عدد
شيره انگور به ميزان لازم
آبليمو به ميزان لازم
رب گوجه فرنگي: يك قاشق غذاخوري
پودر تخم گشنيز: يك قاشق چاي خوري
زعفران دم كرده: يك قاشق غذاخوري
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه كوفته نخودچي :
دو عدد از پياز ها را رنده كرده و آب آن ها را بگيريد. سپس با گوشت چرخ كرده، آرد نخودچي، پودر تخم گشنيز، نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط كرده و خوب ورز دهيد.
براي اينكه مايه كوفته سفت نباشد، مقداري آب ولرم به آن اضافه كنيد تا منسجم و يكدست شود.
مراقب باشيد مايه كوفته شل نشود، چون وا ميرود.
براي تهيه سس كوفته، پياز باقي مانده را خلالي خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا طلايي شود. وقتي پياز سرخ شد، رب و كمي زردچوبه به آن افزوده و پس از تفت دادن، مقداري آبليمو و شيره انگور با يك قاشق غذاخوري زعفران دم كرده به مواد سس اضافه كنيد. كمي آب در سس بريزيد و بگذاريد بجوشد تا آماده شود.
ميتوانيد به جاي شيره انگور از شكر استفاده كنيد.
از مايه كوفته به اندازه يك نارنگي برداشته، گرد كنيد و با مقداري روغن تفت دهيد. وقتي رنگ كوفته ها عوض شد، آن ها را در سس در حال جوش بريزيد. شعله را كم كنيد تا كوفته ها آرام بپزند. در قابلمه را نبنديد تا كوفته ها وا نروند.
وقتي كوفته ها آماده شدند، در ظرف سرو كشيده و از سس روي آن ها بريزيد.
در صورت تمايل ميتوانيد مقداري از سس كوفته را در كاسه بريزيد و در آن نان تريد كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
آشپزي ايراني،
آموزش آشپزي،
غذاهاي ايراني،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۶ دى ۱۳۹۸ساعت:
۱۲:۴۶:۰۶ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
براي آشنايي با طرز تهيه مرباي خرمالو با مجله دلتا همراه باشيد.

مرباي خرمالو يكي از انواع مربا است كه در فصل پاييز و زمستان درست ميشود. پخت مرباي خرمالو خيلي رايج نيست، ولي پيشنهاد ميشود حتماً اين مرباي خوشمزه را امتحان كنيد. مرباي خرمالو سرشار از آهن و بسيار پر خاصيت است.
مواد لازم تهيه مرباي خرمالو :
خرمالوي خرد شده: ۳ پيمانه
شكر: ۲ پيمانه
آبليموي تازه: يك قاشق سوپ خوري
رنده پوست ليمو ترش: نصف قاشق چاي خوري
مغز بادام: نصف پيمانه
طرز تهيه مرباي خرمالو :
پوست نازك خرمالو را بگيريد و آن را خرد كنيد.
در قابلمه اي شكر بريزيد و تكه هاي خرمالو را به آن بيفزاييد.
قابلمه را ۱۵ دقيقه روي شعله ملايم بگذاريد و مواد را هم بزنيد تا شكر غليظ شود، ولي مربا به مرحله جوشيدن نرسد.
پوست ليمو ترش را بگيريد و ريز رنده كنيد.
مغز بادام ها را خرد كنيد يا در مخلوط كن بريزيد.
اگر طعم بادام را دوست نداريد، ميتوانيد آن را حذف كنيد.
سپس پوست ليمو ترش رنده شده را با مغز بادام خرد شده و آبليمو روي مربا بريزيد و شعله را خاموش كنيد.
وقتي مربا خنك شد، آن را در شيشه ريخته و در يخچال نگهداري كنيد.
پيشنهاد مطالعه: اگر به انواع مربا علاقه داريد و ميخواهيد طعم هاي جديد را امتحان كنيد، مطلب مرباي انار، مرباي خوش رنگ پاييزي را مطالعه كنيد.
در صورتي كه دوست داريد مارمالاد خرمالو درست كنيد، يك قاشق سوپ خوري پودر ژلاتين را به روش بنماري (حرارت غير مستقيم) در ۳ قاشق سوپ خوري آب حل كنيد.
خرمالو ها را ميكس كنيد تا پوره شوند. سپس آن ها را با شكر و پودر ژلاتين مخلوط كرده و به جاي پوست ليمو و آبليمو، از كمي وانيل براي طعم دادن به مارمالاد استفاده كنيد.
همه مواد را روي شعله ملايم با هم مخلوط كنيد تا مارمالاد غليظ و آماده شود.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
آشپزي ايراني،
مربا،
غذاهاي ايراني،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۶ دى ۱۳۹۸ساعت:
۱۲:۳۹:۲۲ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
براي آشنايي با طرز تهيه خمير جادويي با مجله دلتا همراه باشيد.

خمير جادويي ، خميري بسيار ترد و سبك و مناسب براي طبخ انواع غذا ها مانند پيراشكي، كلوچه، نان صبحانه، نان شكم پر، پيتزا و … است. حتي ميتوان اين خمير را در روغن سرخ و به تنهايي مصرف كرد. خمير جادويي يك خمير همه كاره است كه به راحتي ميتوان آن را در منزل تهيه و انواع غذا هاي خوشمزه را با آن درست كرد.
مواد لازم تهيه خمير جادويي :
آرد: ۳ ليوان
خمير مايه: ۳ قاشق چاي خوري
تخم مرغ: يك عدد
شير يا آب: يك ليوان
روغن: ۶ قاشق غذاخوري
نمك: يك قاشق چاي خوري
شكر: ۴ قاشق چاي خوري
طرز تهيه خمير جادويي :
شير يا آب را ولرم كنيد. بهتر است از شير استفاده كنيد تا خمير بهتر شود.
خمير مايه، شير ولرم و يك قاشق چاي خوري شكر را در كاسه اي بريزيد و مخلوط كنيد. آن را ۱۰ تا ۱۵ دقيقه كنار بگذاريد تا خمير مايه كف و به اصطلاح عمل كند.
تخم مرغ، بقيه شكر، روغن و نمك را در كاسه ديگري ريخته و مخلوط كنيد تا يكدست شوند.
خمير مايه عمل آمده را با چند قاشق آرد مخلوط و به مواد تخم مرغي اضافه كنيد. كمي هم بزنيد تا مواد تركيب شوند، سپس بقيه آرد را بيفزاييد.
پيشنهاد مطالعه: اگر دوست داريد يك پيراشكي خوشمزه با خمير جادويي درست كنيد، مطلب پيراشكي كرم دار ؛ عصرانه دلچسب پاييزي را مطالعه كنيد.
روي سطح كار آرد بپاشيد و خمير را روي آن بگذاريد. آن را ۱۰ دقيقه ورز دهيد تا نرم و لطيف شود.
كاسه اي را چرب كرده و خمير را در آن بگذاريد. روي آن را بپوشانيد و يك ساعت در جاي گرم بگذاريد تا حجم خمير دو برابر شود.
خمير جادويي آماده مصرف براي انواع غذا ها و نان و شيريني ها است. اين خمير بافت و ماندگاري خوبي دارد و كار با آن آسان است.
خمير جادويي را ميتوانيد در كيسه فريزر بسته بندي كرده و تا چند روز در يخچال نگهداري كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
پيش غذا،
فينگر فود،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۶ دى ۱۳۹۸ساعت:
۱۲:۲۶:۵۹ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
آش گندم يكي از انواع آش هاي ايراني است كه خاصيت زيادي دارد.

آش گندم غذايي ساده و سبك است كه بيشتر به عنوان عصرانه يا پيش غذا سرو ميشود. اين آش خوشمزه به دليل دارا بودن گندم و حبوبات مختلف، مقوي و غذاي مفيدي براي رشد كودكان و نوجوانان است.
مواد لازم تهيه آش گندم :
پياز: ۲ عدد
سير: ۱۰ حبه
نخود: ۲۵۰ گرم
لوبيا چيتي: ۲۵۰ گرم
گندم پوست كنده: ۴۰۰ گرم
سبزي آش: يك كيلوگرم
نعناع خشك: يك قاشق غذاخوري
كشك به ميزان لازم
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه آش گندم :
لوبيا چيتي و نخود را از شب قبل خيس و چند بار آب آن را عوض كنيد. اين كار براي اين است كه نفخ حبوبات از بين برود و بهتر پخته شوند.
در قابلمه اي گندم را بشوييد و بگذاريد با حبوبات خيس خورده شده، بپزد و نرم شود.
سير و پياز را ريز خرد كرده و در مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي شوند. سپس فلفل و زردچوبه را به آنها افزوده و تفت دهيد تا به خورد هم بروند.
پس از اينكه حبوبات خوب پخته شدند، سبزي آش را با پياز داغ و سير داغ به آش بيفزاييد.
سبزي آش شامل جعفري، تره، گشنيز و اسفناج است. اگر اسفناج در دسترس نبود، از برگ چغندر استفاده كنيد.
شعله را كم كنيد تا آش جا بيفتد و غليظ شود. در صورت تمايل ميتوانيد در انتهاي پخت مقداري كشك به آش اضافه كنيد.
نمك آش را در انتها اندازه كنيد. چون كشك نمك دارد و ممكن است آش شور شود.
پيشنهاد مطالعه: اگر دوست داريد آشي با طعم متفاوت امتحان كنيد، مطلب آش انار، آش ترش پاييزي را مطالعه كنيد.
آش گندم گوشت ندارد. ولي ميتوانيد با گوشت چرخ كرده، كوفته قلقلي درست كرده و با آن سرو كنيد.
وقتي آش جا افتاد و آماده شد، آن را در ظرف كشيده و با كشك، پياز داغ، سير داغ و نعناع داغ تزيين كنيد.
براي تهيه نعناع داغ، نعناع خشك را در مقداري آب خيس كنيد. سپس آب اضافه را گرفته و نعناع را با كمي روغن تفت دهيد تا رنگ آن تغيير كند و كمي تيره شود.
آش گندم را با نان و پنير و سبزي سرو كنيد و از آن لذت ببريد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
آشپزي ايراني،
آموزش آشپزي،
غذاهاي ايراني،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۴۳:۲۶ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
غذاي سنتي كشور هاي مختلف در جشن كريسمس چيست؟
با فرا رسيدن سال نو ميلادي، خانواده ها در سراسر دنيا دور هم جمع ميشوند تا اين ايام را جشن بگيرند. معمولاً هر كدام از كشورهاي مختلف دنيا، غذاي سنتي مخصوص جشن كريسمس دارند كه آن را در كنار شيريني ها و خوراكي هاي گوناگون مصرف ميكنند.
براي آشنايي با غذاهاي مختلف برخي كشورها در كريسمس ، با مجله دلتا همراه باشيد.
فرانسه
عيد ميلاد مسيح در فرانسه «شب قديس سيلوستر» نام دارد و فرانسوي ها سالمون دودي و غذا هاي دريايي مانند سوپ صدف درست مي كنند و اين شب را در خانه جشن ميگيرند.

انگليس
يكي از اصيل ترين غذاهاي كريسمس مربوط به انگليس است. انگليسي ها در روز كريسمس بوقلمون شكم پر و نوعي شيريني مخصوص درست كرده و داخل شيريني ها را با سكه هاي مخفي پر ميكنند. آنها معتقدند هر كس سكه ها را پيدا كند، در سال جديد ثروتمند ميشود.
مكزيك
بوقلمون پخته شده در فر كه با سس آلو پر شده و نوشيدني پانچ كه با ميوه و دارچين درست ميشود، غذاي سنتي مكزيكي ها در شب كريسمس است.
ايتاليا
ايتاليايي ها نوعي سوسيس و كالباس مخصوص دارند كه آن را چند ساعت در دماي پايين جوشانده و با عدس سرو ميكنند. آن ها اعتقاد دارند صرف اين غذا در شب كريسمس باعث خوشبختي در سال نو ميشود.
اسپانيا
معمولاً اسپانيايي ها جشن كريسمس را در نيمه شب ميگيرند و براي شام سال نو ميلادي انواع غذا هايي كه بر پايه ماهي و صدف است، درست كرده و روي يك ميز بزرگ ميچينند.
استراليا
چون سال نو در استراليا اواسط تابستان است، معمولاً آن را با پخت انواع كباب و سالاد ها و ميوه هاي مختلف در ساحل جشن ميگيرند.
برزيل
غذاي سنتي شب كريسمس در برزيل بوقلمون دودي با موز سرخ شده و غذا هاي حاوي برنج و مخلفات است كه با انواع مختلف ماهي سرو ميشود.
آمريكا
آمريكايي ها به ويژه در مناطق جنوبي، معتقدند لوبيا در سفره شام سال نو خوش شانسي ميآورد. به همين دليل غذاي سنتي آن ها در شب كريسمس “هاپين جان” نام دارد كه تركيب لوبيا چشم بلبلي با برنج و بيكن يا تكه هاي دودي بوقلمون است و با كلم، تره فرنگي و ساير سبزيجات پخته شده سرو ميشود.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
آموزش آشپزي،
غذاهاي ملل،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۳۲:۵۶ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
سوفله سيب زميني يك پيش غذاي مجلسي و شيك است.

سوفله سيب زميني و گوشت از انواع پيش غذا هاي مدرن و فانتزي و مناسب سرو در مهماني ها است. سوفله در واقع نوعي كيك سبك است كه در فر يا تنور، با مواد متنوع و مختلفي تهيه ميشود. سوفله هم به عنوان غذا مانند سوفله سيب زميني و هم به عنوان دسر مانند سوفله شكلات سرو ميشود.
مواد لازم تهيه سوفله سيب زميني و گوشت :
سيب زميني: ۴ عدد
گوشت چرخ كرده: ۲۵۰ گرم
پياز: يك عدد
قارچ: ۴۰۰ گرم
فلفل دلمه اي: يك عدد
رب گوجه فرنگي: يك قاشق غذاخوري
آبليمو: يك قاشق مرباخوري
پنير پيتزا به ميزان لازم
ادويه هاي دلخواه به ميزان لازم
جعفري براي تزيين
طرز تهيه سوفله سيب زميني و گوشت :
قارچ و فلفل دلمه اي را نگيني خرد كرده و كنار بگذاريد.
پياز را خلالي خرد كنيد و در كمي روغن تفت دهيد تا طلايي شود. رب، گوشت چرخ كرده، آبليمو، ادويه ها، قارچ و فلفل دلمه اي خرد شده را به آن افزوده و خوب تفت دهيد. نيم ساعت زمان دهيد تا مواد پخته شوند.
بگذاريد آب قارچ و فلفل دلمه اي كاملاً بخار شود، چون مواد گوشتي نبايد آب داشته باشند.
سيب زميني ها را آبپز كرده و پس از پختن، ريز رنده كنيد تا پوره شوند.
داخل قالب مورد نظر را كمي چرب كنيد. نصف پوره سيب زميني را در قالب بريزيد. مواد گوشتي را روي پوره ريخته و روي آن پنير پيتزا بريزيد. در آخر بقيه پوره را در قالب ريخته و در صورت تمايل كمي پنير پيتزا به آن اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه: اگر دوست داريد با پيش غذا هاي مجلسي آشنا شويد، مطلب پاچيني، پيش غذاي مجلسي را مطالعه كنيد.
قالب را در فر بگذاريد. پس از نيم ساعت سوفله آماده است. آن را از فر بيرون بياوريد و پس از خنك شدن، قالب را برگردانيد.
سوفله را با جعفري يا مواد ديگر تزيين و سرو كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
آموزش آشپزي،
غذاهاي ملل،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۲۶:۰۰ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
طرز تهيه نان فطير خانگي را در مجله دلتا بخوانيد.

فطير نوعي نان محلي است كه در برخي شهر هاي ايران به شيوه هاي گوناگون درست ميشود. اين نان بسيار پر خاصيت، مناسب صبحانه و ميان وعده است و به آساني ميتوان آن را در منزل تهيه كرد.
مواد لازم تهيه فطير :
آب گرم: نصف پيمانه
آرد: ۴ پيمانه
آب ولرم: ۲ پيمانه
نمك: يك قاشق چاي خوري
شكر: يك و نيم قاشق چاي خوري
پودر خمير ترش: ۲ قاشق چاي خوري
روغن مايع: يك قاشق سوپ خوري
گردو خرد شده : يك پيمانه
دارچين: ۲ قاشق سوپ خوري
شكر: نصف پيمانه
كنجد براي تزيين
طرز تهيه فطير :
آب گرم، پودر خمير ترش و يك قاشق چاي خوري شكر را در ظرفي بريزيد و با هم مخلوط كنيد.
ظرف را ۵ تا ۱۰ دقيقه در جاي نسبتاً گرمي بگذاريد تا مايه پف كند.
شكر، نمك و آب ولرم را با يك پيمانه آرد مخلوط و به مايه اضافه كنيد. پس از ۱۰ دقيقه استراحت، روغن مايع را بيفزاييد.
بقيه آرد را به خمير افزوده و خوب ورز دهيد تا خمير به دست نچسبد.
توجه داشته باشيد اگر خمير به دست چسبيد، كمي آرد و روغن مايع مازاد بر پيمانه هاي داده شده، اضافه كنيد تا چسبندگي از بين برود.
خمير را دو ساعت در جاي گرمي گذاشته و روي آن را با پارچه تميزي بپوشانيد تا حجم آن دو برابر شود.
فر را از قبل روشن كنيد تا گرم شود.
پيشنهاد مطالعه: اگر به نان هاي خانگي مقوي علاقه مند هستيد، مطلب نان خرمايي كرمانشاهي را مطالعه كنيد.
روي سطح صافي مقداري آرد بپاشيد. از خمير به اندازه يك نارنگي برداشته و آن را با وردنه روي سطح آردپاشي شده باز كنيد.
گردو، دارچين و شكر را با هم مخلوط كرده و وسط نان فطير بگذاريد. لبه هاي نان را روي مخلوط بياوريد و بعد پهن كنيد.
افزودن گردو و دارچين كاملاً اختياري است و ميتوان آن ها را حذف كرد.
خمير ها را روي سيني فر چرب شده بگذاريد. روي آن ها روغن و كنجد بريزيد.
سيني را حدود نيم ساعت در طبقه وسط فر بگذاريد تا فطير ها پخته شوند.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي دلتا را بخوانيد.
برچسب:
آموزش آشپزي،
دسر،
شيريني،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۱۸:۲۳ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
كباب سرداشي از غذاهاي محلي همدان است.

كباب سرداشي يكي از انواع كباب هاي ايراني و متعلق به شهر همدان است. اين كباب كه شباهت زيادي به كباب تابه اي دارد، در فر يا تنور طبخ ميشود. در گذشته مردم مايه كباب را در منزل آماده ميكردند و ظرف آن را به نانوايي سنگكي ميبردند تا آن را در تنور يا “سر داش” بگذارند. به همين دليل اين غذا به كباب سرداشي معروف شده است.
در تركيه غذاي مشابه كباب سرداشي درست ميشود كه به آن تپسي كباب ميگويند. اين كباب تركي در سيني تهيه شده و سيني را در تنور ميگذارند تا كباب پخته شود. فقط تفاوت كباب تپسي با كباب سرداشي، اين است كه در آن به جاي سيب زميني از جعفري خرد شده استفاده ميشود.
مواد لازم تهيه كباب سرداشي :
گوشت چرخ كرده گوسفندي: ۴۰۰ گرم
پياز: ۳ عدد
سيب زميني: ۳ عدد
گوجه فرنگي: يك عدد
سماق، مرزنجوش، دارچين و زردچوبه به ميزان لازم
زعفران دم كرده: ۲ قاشق غذاخوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه كباب سرداشي :
دو عدد از سيب زميني ها و پياز ها را پس از پوست گرفتن بشوييد و ريز رنده كنيد. آب آن ها را گرفته و با گوشت چرخ كرده مخلوط كنيد.
نمك، فلفل، سماق، مرزنجوش، دارچين، زردچوبه و زعفران دم كرده را به مواد افزوده، آن قدر ورز دهيد تا چسبندگي نداشته باشد و يكدست شود.
سيني فر يا كف تابه را چرب و مخلوط مواد را روي سطح آن پخش كنيد.
يك سيب زميني و يك گوجه فرنگي را ورقه ورقه كرده و روي مواد بچينيد.
در صورت تمايل ميتوانيد فلفل دلمه اي و فلفل تند را هم تكه تكه كرده و كنار گوشت بگذاريد.
سيني يا تابه را حدود دو ساعت در فر كه از قبل گرم شده، بگذاريد تا كباب مغز پخت و ورقه هاي سيب زميني و گوجه فرنگي برشته شوند. پس از گذشت اين مدت، كباب سرداشي آماده است. آن را با نان تازه يا برنج همراه ماست و سبزيجات تازه سرو كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
آشپزي ايراني،
آموزش آشپزي،
غذاهاي ايراني،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۹ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۳۳:۰۲ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
براي آشنايي با طرز تهيه كيك خيس شكلاتي با مجله دلتا همراه باشيد.

كيك خيس شكلاتي نوعي كيك شكلاتي است كه كاملاً نرم و منسجم است و طعم خوبي دارد. براي تهيه اين دسر بايد يك كيك كاكائويي ساده درست كرد و آن را با لايه هاي زيادي از كرم كاكائو پوشاند. كيك خيس شكلاتي را براي عصرانه تهيه كرده و با چاي يا قهوه ميل كنيد.
مواد لازم تهيه كيك خيس شكلاتي :
آرد سفيد: ۲ پيمانه
كاكائو: سه چهارم پيمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
شير: يك پيمانه
شكر: ۲ پيمانه
روغن مايع: نصف پيمانه
آب جوش: يك پيمانه
نمك: يك قاشق چاي خوري
جوش شيرين: يك ونيم قاشق چاي خوري
بيكينگ پودر: يك و نيم قاشق چاي خوري
وانيل: يك قاشق چاي خوري
مواد لازم كرم كاكائو :
شير: دو سوم پيمانه
پودر قند: ۲ پيمانه
پودر كاكائو: يك و نيم پيمانه
كره: يك پيمانه
وانيل: نصف قاشق چاي خوري
طرز تهيه كيك خيس شكلاتي :
فر را از قبل روشن كنيد تا گرم شود.
آرد را الك كرده سپس شكر، كاكائو، جوش شيرين، بيكينگ پودر، وانيل و نمك را به آن افزوده و با هم مخلوط كنيد.
تخم مرغ ها، شير و روغن را به مواد اضافه كنيد. آن ها را با همزن برقي بزنيد و آب جوش را كم كم در مخلوط بريزيد.
كف قالب مورد نظر را با كره چرب كرده و كمي آرد بپاشيد.
مايه كيك را در قالب بريزيد. توجه داشته باشيد مايه بايد كمتر از نصف قالب را پر كند تا جاي پف كردن داشته باشد.
قالب را ۳۰ دقيقه در فر بگذاريد تا كيك پخته شود. در اين مدت كرم كاكائو را درست كنيد.
كره نرم شده را در كاسه اي بريزيد و يكي دو دقيقه با سرعت بالاي همزن بزنيد تا حالت كرم مانند پيدا كند. وانيل، پودر قند، پودر كاكائو و شير را به مواد افزوده و به هم زدن ادامه دهيد تا كرم يكدست شود.
وقتي كيك آماده شد، آن را از فر بيرون بياوريد تا خنك شود. سپس از قالب خارج كرده و از وسط برش بزنيد تا ۴ لايه كيك داشته باشيد.
بين هر كدام از لايه ها كرم كاكائو بماليد و آن ها روي هم بگذاريد. در آخر دور تا دور كيك و روي سطح آن كرم كاكائو بماليد و با ليسك صاف كنيد.
ميتوانيد بقيه كرم را در قيف بريزيد و دور تا دور كيك شكوفه بزنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
دسر،
كيك،
ميان وعده،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۹ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۲۶:۲۱ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)
زيره پلو يكي از غذاهاي قديمي و سنتي ايراني است.

زيره پلو از انواع پلو هاي ايراني است كه به دليل داشتن زيره، مقوي و گرم است. اين غذا به تنهايي يا با گوشت و مرغ مصرف ميشود. جالب است بدانيد زيره پلو با آبگوشت از غذاهاي محلي اصفهان است كه با تريد آبگوشت سرو ميشود.
مواد لازم تهيه زيره پلو :
برنج: ۲ پيمانه
زيره سياه: ۳ قاشق غذاخوري
كره و روغن به ميزان لازم
نمك به ميزان لازم
طرز تهيه زيره پلو :
زيره پلويي را حدود نيم ساعت در آب سرد خيس كنيد.
حتماً از زيره سياه يا همان زيره پلويي استفاده كنيد. زيره سبز مناسب طبخ اين غذا نيست.
به هيچ وجه به جاي زيره از پودر زيره استفاده نكنيد، چون طعم اصلي غذا از بين ميرود.
برنج را با چند ليوان آب و مقداري نمك در قابلمه بريزيد. آن را روي شعله متوسط بگذاريد تا بجوشد و نرم شود. سپس با آب سرد آبكش كنيد.
زيره را پس از خيس خوردن آبكش كرده و كنار بگذاريد.
برنج آبكش شده را با زيره و مقدار كمي نمك مخلوط كنيد.
كف قابلمه مقداري روغن بريزيد و براي ته ديگ، نان يا سيب زميني حلقه شده بگذاريد. سپس مخلوط برنج و زيره را در قابلمه بريزيد.
شعله را زياد كنيد تا برنج بخار كند. سپس نصف ليوان آب و چند قاشق روغن روي برنج بريزيد.
در قابلمه را ببنديد و حرارت را كم كنيد تا برنج دم بكشد. پس از اينكه برنج دم كشيد، مقداري كره آب شده روي آن بدهيد و در ديس بكشيد.
زيره پلو را ميتوانيد با گوشت يا مرغ سرو كنيد. به اين صورت كه مرغ يا گوشت را بپزيد و به صورت تكهاي يا ريش ريش شده سرو كنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد گوشت قلقلي درست كرده و هنگام دم كشيدن زيره پلو، لا به لاي آن بدهيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
برچسب:
آشپزي ايراني،
آموزش آشپزي،
غذاهاي ايراني،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۹ دى ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۱۷:۲۱ توسط:مجله آشپزي دلتا موضوع:
نظرات (0)