مجله آشپزی دلتا مجله آشپزی دلتا .

مجله آشپزی دلتا

کوفته نخودچی ، ترش و شیرین

کوفته نخودچی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است.


کوفته نخودچی نوعی کوفته ساده و خوشمزه است که به آسانی تهیه می‌شود. این کوفته در قدیم زیاد پخته می‌شده و به آن “آق بالا” می‌گفتند. کوفته نخودچی بسیار سبک و گزینه مناسبی برای شام است.

مواد لازم تهیه کوفته نخودچی :
گوشت چرخ کرده: نیم کیلوگرم
آرد نخودچی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد
شیره انگور به میزان لازم
آبلیمو به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز: یک قاشق چای خوری
زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کوفته نخودچی :
دو عدد از پیاز ها را رنده کرده و آب آن ها را بگیرید. سپس با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پودر تخم گشنیز، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و خوب ورز دهید.

برای اینکه مایه کوفته سفت نباشد، مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید تا منسجم و یکدست شود.

مراقب باشید مایه کوفته شل نشود، چون وا می‌رود.
برای تهیه سس کوفته، پیاز باقی مانده را خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. وقتی پیاز سرخ شد، رب و کمی زردچوبه به آن افزوده و پس از تفت دادن، مقداری آبلیمو و شیره انگور با یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به مواد سس اضافه کنید. کمی آب در سس بریزید و بگذارید بجوشد تا آماده شود.

می‌توانید به جای شیره انگور از شکر استفاده کنید.

از مایه کوفته به اندازه یک نارنگی برداشته، گرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. وقتی رنگ کوفته ها عوض شد، آن ها را در سس در حال جوش بریزید. شعله را کم کنید تا کوفته ها آرام بپزند. در قابلمه را نبندید تا کوفته ها وا نروند.

وقتی کوفته ها آماده شدند، در ظرف سرو کشیده و از سس روی آن ها بریزید.

در صورت تمایل می‌توانید مقداری از سس کوفته را در کاسه بریزید و در آن نان ترید کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی مجله دلتا را بخوانید.


برچسب: آشپزی ایرانی، آموزش آشپزی، غذاهای ایرانی، مجله دلتا،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ دی ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۴۶:۰۶ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)