مجله آشپزی دلتا مجله آشپزی دلتا .

مجله آشپزی دلتا

کباب سرداشی همدان

کباب سرداشی از غذاهای محلی همدان است.

کباب سرداشی یکی از انواع کباب های ایرانی و متعلق به شهر همدان است. این کباب که شباهت زیادی به کباب تابه ای دارد، در فر یا تنور طبخ می‌شود. در گذشته مردم مایه کباب را در منزل آماده می‌کردند و ظرف آن را به نانوایی‌ سنگکی می‌بردند تا آن‌ را در تنور یا “سر داش” بگذارند. به همین دلیل این غذا به کباب سرداشی معروف شده است.

در ترکیه غذای مشابه کباب سرداشی درست می‌شود که به آن تپسی کباب می‌گویند. این کباب ترکی در سینی تهیه شده و سینی را در تنور می‌گذارند تا کباب پخته شود. فقط تفاوت کباب تپسی با کباب سرداشی، این است که در آن به جای سیب زمینی از جعفری خرد شده استفاده می‌شود.

مواد لازم تهیه کباب سرداشی :
گوشت چرخ کرده گوسفندی: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد
سیب‌ زمینی: ۳ عدد
گوجه‌ فرنگی: یک عدد
سماق، مرزنجوش، دارچین و زردچوبه به میزان لازم
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه کباب سرداشی :
دو عدد از سیب‌ زمینی ها و پیاز ها را پس از پوست گرفتن بشویید و ریز رنده کنید. آب آن ها را گرفته و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.

نمک، فلفل، سماق، مرزنجوش، دارچین، زردچوبه و زعفران دم کرده را به مواد افزوده، آن قدر ورز دهید تا چسبندگی نداشته باشد و یکدست شود.

سینی فر یا کف تابه را چرب  و مخلوط مواد را روی سطح آن پخش کنید.

یک سیب‌ زمینی و یک گوجه‌ فرنگی را ورقه ورقه کرده و روی مواد بچینید.

در صورت تمایل می‌توانید فلفل دلمه ای و فلفل تند را هم تکه تکه کرده و کنار گوشت بگذارید.

سینی یا تابه را حدود دو ساعت در فر که از قبل گرم شده، بگذارید تا کباب مغز پخت و ورقه‌ های سیب‌ زمینی و گوجه‌ فرنگی برشته شوند. پس از گذشت این مدت، کباب سرداشی آماده است. آن را با نان تازه یا برنج همراه ماست و سبزیجات تازه سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر مجله آشپزی مجله دلتا را بخوانید.


برچسب: آشپزی ایرانی، آموزش آشپزی، غذاهای ایرانی، مجله دلتا،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۹ دی ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۳۳:۰۲ توسط:مجله آشپزی دلتا موضوع: نظرات (0)